Wetenschappelijk bewezen: je man hoort het huilen van de baby waarschijnlijk echt niet!πŸ˜±πŸ€”(1 minuut lezen)

Wetenschappelijk bewezen: je man hoort het huilen van de baby waarschijnlijk echt niet!πŸ˜±πŸ€”(1 minuut lezen)

7 augustus 2022 0 Door Feitjes Voor Vrouwen

Bijna alle moeders zullen dit op zeker herkennen: Liggen je partner en jij net heerlijk onder de wol, in dromenland, begint de kleine te huilen. Jouw ogen schieten open en binnen twee seconden zit je rechtop in bed. Je oren staan op scherp, naast het gehuil van de kleine, hoor je ook jouw partner naast je, snurkend, diep in slaap. Wij moeders vragen ons dan ook regelmatig af of hij het echt niet hoort of dat hij doet alsof hij gewoon slaapt. Uit onderzoek is nu gebleken dat de vaders er daadwerkelijk niets aan kunnen doen.

Wetenschappelijk bewezen: je man hoort het huilen van de baby waarschijnlijk echt niet!πŸ˜±πŸ€”

Bijna alle kersverse ouders krijgen te maken met gebroken nachten. ’s Ochtends staan we met donkere kringen om onze ogen op en vragen we ons af hoe het mogelijk is dat papa niets heeft gehoord. Dat vaders hun huilende kroost niet horen is echter niet altijd bewust, dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van het Amerikaanse National Institute of Child Health.

De kans is zeer groot dat er genoeg vaders zijn die doen alsof ze in diepe slaap liggen, echter zijn er dus ook heel veel mannen die de kleine gewoon echt niet horen huilen in de nacht. Tijdens het onderzoek werd er bij achttien mannen en vrouwen gekeken naar de hersenactiviteit. De deelnemers van het onderzoek werden afgeleid terwijl de hersenscans alles in de gaten hield. Men kreeg rustgevende geluidsfragmenten van ruis te horen, afgewisseld met korte intervallen van baby-gehuil.

De uitkomst van de scans waren verrassend. Bij het horen van het gehuil van een baby waren de vrouwen direct alert. Bij de mannen was er tijdens het huil fragment minder hersenactiviteit te zien, zij bleven ook gewoon rustig. Het onderzoek wordt nog vervolgd, dit om antwoord te krijgen hoe het verschil te verklaren is.