Voorraadkast vullen? Deze producten mogen niet ontbreken.

Voorraadkast vullen? Deze producten mogen niet ontbreken.

Het is ontzettend vervelend als we een product nodig hebben voor het bereiden van iets lekkers en het is er niet meer. Misgrijpen kun je voorkomen door de voorraadkast of kelder goed aan te vullen. Er zijn oneindig veel producten die ontzettend lang goed blijven, soms wel jaren! Hieronder laten we weten welke producten echt niet mogen ontbreken in de voorraadkast.

Vers en toch (redelijk) houdbaar

Groente en aardappelen kun je best wel even goed houden echter is het wel noodzakelijk dat je deze op een donkere en niet al te warmen plaats moet bewaren. Zodra aardappelen of groente warm zijn geworden gaan ze uitlopen en worden ze zacht.

Voeding in blik

Er zijn zat producten te koop in blik en het grote voordeel is dat alle producten in blik ontzettend lang houdbaar zijn. Hoe fijn is het om een flinke voorraad blikken in je voorraadkast te hebben, zo bespaar je bezoekjes aan de supermarkt. Blikken soep, blikken met bonen en erwten, noem maar op de keuze is reuze.

Smaakmakers

Als je in de supermarkt bent is het raadzaam om een voorraadje smaakmakers in te slaan, dit daar deze ook ontzettend lang houdbaar zijn. Azijn, mosterd, ketchup, sojasaus, sambal en bouillonblokjes kun je namelijk jaren bewaren.

Peulvruchten

Mits goed bewaard zijn gedroogde peulvruchten, zoals erwten en linzen, bruine bonen, jaren houdbaar. Het is wel noodzakelijk dat het goed verpakt is zodat er geen beestjes bij kunnen komen en uiteraard ook hier geldt, bewaren op een donkere plek.

Pasta en rijst

Pasta en rijst
Rijst en droge pasta kun je ook ontzettend lang bewaren mits ze op een donkere en droge plek bewaard worden. Macaroni en pasta kun je het beste in een goed afsluitbare voorraadbussen bewaren. Zorg voor een beetje variatie in de voorraadkast door verschillende soorten rijst en pasta in te slaan.

Kruiden en specerijen

Specerijen geven elk gerecht smaak én karakter. Specerijen kun je ook heel lang bewaren en dus is het handig om altijd een paar potjes achter de hand te hebben. Tegenwoordig worden er ook ingevroren kruiden verkocht, deze geven je gerecht een extra bite!

Gedroogd fruit en noten

Met noten en gedroogde vruchten kun je alle kanten op en zijn een toevoeging aan verschillende gerechten. Zo kun j een heerlijke salade maken met gedroogde vruchten of als ontbijt een heerlijke kom yoghurt met amandelnoten. Online zijn er oneindig veel gerechten te vinden met gedroogde vruchten. probeer eens een keer iets anders!

Drinken

Vrijwel alle soorten frisdrank zijn ontzettend lang houdbaar. Zowel frisdrank in fles als frisdrank in blik kun je heel lang bewaren. Over het algemeen zijn pakken met vruchtensap gemiddeld een jaartje houdbaar.

Azijn en olie

Olijfolie is onmisbaar in bijna ieder gerecht en dus is het raadzaam om altijd een fles extra in huis te hebben. Flessen azijn zijn ook ideaal om op te slaan in de voorraadkast.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven