Sluiting Artis in zicht: Levend museum en dierengevangenis moet dicht

Feitjes voor vrouwen

De Partij voor de Dieren (PvdD) in Amsterdam pleit voor een ingrijpende verandering van Artis, de oudste dierentuin in Nederland.

Volgens hen zou de dierentuin moeten worden omgevormd tot een stadspark zonder dieren in gevangenschap.

Anke Bakker, de fractievoorzitter van de PvdD in Amsterdam, heeft Artis omschreven als een ‘dierengevangenis’ en een ‘levend museum’, en uit kritiek op de locatie.

De beperkte ruimte en monotone leefomstandigheden voor de dieren, met name voor soorten zoals gorilla’s die in het wild uitgestrekte gebieden bewonen, worden benadrukt.

De missie van de PvdD om de dierentuin te sluiten en in plaats daarvan een cultureel stadspark te ontwikkelen, waar mensen kunnen genieten van natuurlijke schoonheid en vrije dieren zoals vlinders, vogels en egels, wordt door Bakker benadrukt.

Ze argumenteert dat de stad meer gebaat zou zijn bij groene ruimtes dan bij een instelling die dieren

Het houden van wilde dieren in kooien is een omstreden onderwerp dat discussie oproept. Deze discussie raakt bredere ethische vragen over de relatie tussen mensen en dieren, en over de rol van dierentuinen in de hedendaagse samenleving.

Rianne Bakker roept op tot een heroverweging van dierentuinen. Zij ziet dierentuinen als verouderde concepten die niet passen bij de moderne waarden van dierenwelzijn en conservatie.

Met haar soms controversiële standpunten staat de PvdD bekend, zoals het recente voorstel voor een visverbod in Amsterdam, dat geen steun kreeg van D66.

Bakker uit kritiek op D66, en beschuldigt de partij ervan dat ze zich te beperkt focust en roept op tot bredere steun voor de visie van de PvdD op dierenrechten en stedelijke vergroening.

Een groeiende beweging streeft naar een harmonieuzere co-existentie tussen mens en natuur in stedelijke omgevingen, waarbij de waarde van groene ruimtes en dierenwelzijn centraal staan. Dit wordt weerspiegeld in de oproep tot verandering van Artis tot een stadspark.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven