Ook bang voor muizen? Zo jaag je ze weg uit huis.

Ook bang voor muizen? Zo jaag je ze weg uit huis.

Uiteraard is het altijd gezellig om gasten te ontvangen in je huis, echter zit niemand te wachten op een bezoekje van familie muis. Muizen komen nou eenmaal op etenswaar af en wij hebben onze huizen daar nou eenmaal vol mee. Het is dan ook ontzettend belangrijk om etenswaar goed op te bergen en ons huis grondig schoon te maken en te houden. Mocht je last hebben van muizen of wil je voorkomen dat ze bij jou langskomen, dan hebben wij hieronder een aantal effectieve tips.

Oude theezakjes

Als muizen ergens een hekel aan hebben dan is dat wel van de geur van thee, vooral die van muntthee en zwarte thee. Mocht je nou in je woning ergens keutels tegenkomen, ga dan de strijd aan met theezakjes! Leg gebruikte theezakjes op de plekken waar je muizenkeutels bent tegen gekomen in je woning. Wil je preventief handelen dan kun je ook een gebruikt theezakje op je aanrecht neerleggen. Mocht je een muntplant hebben dan zou je ook een aantal takjes kunnen neerleggen op de plekken waar de familie komt.

Opvullen van gaten en kieren

Muizen zijn klein en dankzij vele gaten en kieren krijgen ze het voor elkaar om onaangekondigd naar binnen te sluipen. Wat veel mensen niet weten is dat een muis al voldoende heeft aan een gat van een halve centimeter om binnen te komen. Vul gaten in de woning met staalwol of aluminiumfolie en maak spleten dicht met een weringskit.

Inzetten van lokaas

Voor het lokken van muizen is het raadzaam om een lokaas te gebruiken waar ze dol op zijn. Een stukje kaas of appel, of zoetigheid zoals pindakaas en chocolade behoren tot de favorieten van de familie muis. Dit lokaas zet je in als je de muis wil vangen met een valletje of lokdoos. Smeer wat pindakaas op een stukje brood en plaats deze op de val of in de muizenlokdoos, de geur van de pindakaas zal de muis zeker uit zijn verstopplaats lokken.

Kat

Het hebben van een kat als huisdier is gezellig maar ook nog eens functioneel daar de meeste katten dol zijn op het vangen van muizen. Maar een kat in huis betekent niet altijd het einde van een muizenbezoek, dit daar sommige katten totaal geen interesse hebben in knaagdieren. Een voordeel van katten is dat hun geur muizen wel enigszins afschrikt.

Geluidssignalen

Ook zijn er ultrasone apparaten te verkrijgen, deze zenden geluidssignalen uit naar muizen. Mensen kunnen deze signalen niet horen maar muizen wel. Door het signaal zullen ze het op een vluchten zetten, het nadeel is alleen dat je niet weet waar ze vervolgens naar toe vlucht. Deze apparaten zijn het meest geschikt voor kleinere woningen die niet zoveel verstopplaatsen hebben.

Opbergen van etenswaar

Muizen komen juist op bezoek in woningen waar er iets lekkers te halen valt en dus is het noodzakelijk om etenswaar goed op te bergen in afgesloten bakjes. Schoonmaken is en blijft belangrijk want zelfs een kruimeltje eten ruiken ze al vanaf een afstand.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven