Moslimscholieren proberen sharia in te voeren op school: ‘Meisjes moesten gezichten bedekken’

Feitjes voor vrouwen

Een verontrustende situatie is ontstaan op een school in Neuss, Duitsland. Dit ligt net over de grens met Nederland.


Volgens een bericht in de Telegraaf probeerden enkele moslimscholieren de sharia, een streng-islamitische wetgeving, in te voeren op school. De autoriteiten wisten deze poging echter te verijdelen.


Een groep van vier bijna-volwassen scholieren had ambitieuze plannen om de gehele schoolcultuur te veranderen.


Een melding maakte gewag van het dwingen van medeleerlingen om jongens en meisjes te scheiden, waarbij docenten werden geëist om hieraan mee te werken. Het werd gerapporteerd dat “jonge meisjes hoofddoeken moesten dragen en hun gezicht moesten bedekken”.


Daarnaast constateerde de vakbond Opvoeders en Wetenschap dat islamitische scholieren steeds assertiever worden in het opleggen van hun religieuze overtuigingen in onderwijsinstellingen, inclusief het eisen van gebedsruimtes en vrije vrijdagen voor moskeebezoek.


De betrokken scholieren hadden zich ook met het schoolzwemmen bemoeid en eisten een scheiding tussen mannelijke en vrouwelijke zwemdocenten en leerlingen.

Na deze incidenten hebben de autoriteiten ingegrepen. De scholieren toonden weinig bereidheid om zich te committeren aan de Duitse democratische waarden, met als doel Duitsland om te vormen tot een moslimland.

De inlichtingendienst en de ouders van de betrokken scholieren zijn geïnformeerd en er zijn strenge gesprekken gevoerd.

In Noordrijn-Westfalen is het programma Wegweiser opgezet om jongeren die dreigen af te dwalen, terug te brengen naar het rechte pad.

Daarnaast wordt er melding gemaakt van soortgelijke problematiek in Wuppertal, waar een ‘Sharia-polizei’ actief is in winkels en discotheken om te controleren of men zich aan islamitische regels houdt.

Deze situaties wekken grote zorgen op bij zowel Rainer Wendt, de baas van de politie, als Heinz-Peter Meidinger, erevoorzitter

De heer Wendt beweert dat bij veel migranten de sharia thuis meer invloed heeft dan de regels van de Grondwet, terwijl Meidinger opmerkt dat op sommige scholen de Duitse wet niet meer wordt nageleefd. Deze ontwikkelingen wijzen op een groeiende spanning tussen culturele waarden en de Duitse wetgeving.

@telegraaf

— Eric Clabbers, (@eric_clabbers) 15 januari 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven