Meisje niest duizenden keren per dag: ‘Het is moeilijk om naar te kijken’

Feitjes voor vrouwen

dag door. Haar vreemde toestand begon acht weken geleden en de artsen hebben nog geen remedie gevonden. Als gevolg hiervan heeft het meisje al duizenden keren per dag moeten niezen, zonder enige verlichting.

Katelyn merkt op dat de aanhoudende niesbuien niet alleen fysiek uitputtend zijn, maar ook mentaal belastend. Ze hoopt nog steeds dat de artsen een behandeling kunnen vinden om haar van deze onophoudelijke kwelling te verlossen.

Ze nieste de hele nacht door.


Toen ze 12 jaar oud was, begon ze plotseling te niezen nadat ze een klarinetles had verlaten op haar school in Texas, VS. Ze legde uit hoe “Het begon eigenlijk als kleine sprongetjes“.


In eerste instantie dacht Katelyn dat het een allergische reactie zou kunnen zijn of dat haar neus gewoon ergens door geïrriteerd was. Ze dacht dat het snel zou stoppen, maar dat gebeurde nooit.

“`html

Er werd beweerd dat het vreemde probleem alleen maar erger werd, waarbij ze tot 20 keer per minuut moest niezen – wat neerkwam op maar liefst 12.000 niezers per dag.


In een interview met ABC News zei ze: “Het begon met slechts een paar keer niezen hier en daar, maar tegen de tijd dat ik naar bed ging, had ik die nacht al dertig keer geniesd.”


Na verloop van tijd begonnen haar niesbuien wel vijftien minuten per keer te duren.

“`

Katelyn kon nauwelijks een zin afmaken, omdat de aanvallen bleven duren.

Als gevolg van de bizarre toestand, kon ze uiteindelijk niet meer naar school en moest ze stoppen met het spelen van klarinet in de band.

Haar moeder Erika Hodges zei: ‘Ze kan niet echt naar school gaan of iets normaals doen. Ze kan niet goed eten, ze moet nippen. Ze kan niet drinken. Het heeft alles beïnvloed.”

In Houston probeerden artsen van het Texas Children’s Hospital het raadselachtige niezende probleem te achterhalen, maar ze waren behoorlijk verbaasd door de unieke situatie.

Dr. Mered Parnes deelde zijn vermoedens door te zeggen: “Ze beschreef een vreemd gevoel in haar neus, en dat deel van haar geschiedenis komt heel vaak voor bij tics.”

Toen Katelyn’s verhaal in september 2015 openbaar werd gemaakt, had ze al zes artsen gezien die allemaal allergieën en de aanwezigheid van een virus hadden uitgesloten, waardoor +:+Met stomheid geslagen keken ze rond.


Steeds bezorgder werden haar ouders over het meedogenloze niezen van hun dochter en de mysterieuze oorzaak ervan.


Travis, de vader van het meisje, herinnerde zich een keer dat Katelyn 45 minuten achter elkaar aan het niezen was.


Het Guinness World Records meldt dat de langste niesbui 976 dagen heeft geduurd. Je kunt je dusHet gezin voelde paniek toen er iets met haar gebeurde.

Travis zei: “Van de pijn schreeuwde ze een paar keer en het enige wat ik kon doen, was haar stevig vasthouden en wachten tot ze in slaap viel.”

Het is moeilijk om naar te kijken. Alles waar je met haar over praat, irriteert haar – je ziet haar piekeren en voortdurend niezen.”

Maar TravisErika en ik hoopten nog steeds dat er iemand naar voren zou komen en antwoorden zou geven over de toestand van Katelyn.

Katelyn kreeg pas een beetje rust van het niezen als ze eindelijk in slaap viel – en ze moest Benadryl meenemen en naar The Beatles luisteren om het niezen weg te houden.

“Soms zou ik willen dat ik mijn lichaam even kon verlaten, zodat ik mezelf kon zien slapen,” zei de jongere. “Omdat ik zelfs in mijn dromen nies.”

Hoe Katelyn nu niest na acht jaar is nog steeds onbekend. Laten we hopen dat ze minder zakdoekjes hoeft te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven