Last van een huid dat gaat vervellen na verbranding? Dit moet je wel en niet doen!๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ™(2 minuten lezen)

Last van een huid dat gaat vervellen na verbranding? Dit moet je wel en niet doen!๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ™(2 minuten lezen)

7 augustus 2022 0 Door Feitjes Voor Vrouwen

Dit jaar hoeven we niet naar het buitenland voor de zon. Ons landje mag de zon veel zien en de temperatuur is hoog, een hittegolf is alweer op komst. Ondanks dat we ons over het algemeen goed insmeren komt het weleens voor dat we dag eindigen met een roodverbrande huid door de zon. Na verloop van tijd gaat onze huid vervellen en komen we in de verleiding o die velletjes er af te trekken. Het is raadzaam om die velletjes dus vooral met rust te laten!

Last van een huid dat gaat vervellen na verbranding? Dit moet je wel en niet doen!๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ™

Wanneer ons huid verbrand is door de zon, heeft ons lichaam zeker een maand de tijd nodig om de cellen op te ruimen. Na een maandje hebben we weer een nieuwe frisse huidlaag. Wanneer je huid is beschadigd door de zon gaat dit proces echter stukken sneller. We gaan vervellen omdat het lichaam de beschadigde cellen gaat opruimen.

Die losse velletjes op de huid zien er niet uit en de verleiding om deze velletjes er af te trekken is voor veel mensen dan ook groot. Toch is het ontzettend belangrijk om de huid rust te gunnen en dus niet aan die velletjes te zitten. Er van af blijven is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, dit omdat het vervellen vaak gepaard gaat met vervelende jeuk. Dermatoloog Armanda Onderdijk vertelt tegen Radar het het beste is om het natuurlijke proces gewoon zijn gang te laten gaan. Afblijven dus met die handjes!

Door aan de velletjes te trekken of de huid te scrubben vergroot je de kans op een infectie en kun je de bovenste laag van je huid kapot trekken. De huid mag er dan wel even weer mooi uitzien, echter is het een kortetermijnoplossing. Op de lange termijn krijg je namelijk te maken met een beschadigde huid. Heb je grote vellen los hangen op de huid? Dan kun je deze volgens Armanda er het beste heel voorzichtig van afknippen. โ€œLet op dat je dit met een steriele schaar doet.โ€

Huid verzorgen

Wanneer er sprake is van een verbrande huid is het ontzettend belangrijk om de huid heel goed te verzorgen. Het is raadzaam om na het zonnen de huid in te smeren met een goede after sun, de huid kan namelijk heel veel vocht verliezen. Op irritatie zitten we niet te wachten en dus is het belangrijk dat er geen parfum of alcohol in de crรจmes zit, dat kan juist zorgen voor irritatie.

Voorkomen is altijd nog beter dan genezen en dus is het belangrijk om de huid de volgende keer goed in te smeren met een SPF. Ook is het raadzaam om tussen 11.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk in de schaduw te zitten.