De schoonmaaktip! Dit is de reden waarom je knoflook moet gebruiken voor je toilet

Feitjes voor vrouwen

Knoflook staat erom bekend een heerlijke smaakmaker te zijn in veel gerechten. Maar wist je dat deze veelzijdige groente ook gebruikt kan worden voor schoonmaakdoeleinden, zoals het reinigen van je toilet?

Voor velen is het schoonmaken van het toilet geen aangename taak, maar met knoflook kan dit klusje een stuk eenvoudiger worden.

Het klinkt misschien vreemd, maar knoflook heeft ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen.


Knoflook bevat allicine, een stof met een sterke geur die effectief bacteriën en schimmels bestrijdt. Daarom is het een nuttig hulpmiddel in de strijd tegen vuil en aanslag.


Het is een eenvoudig proces: plaats een gepeld knoflookteentje in de toiletpot. Door dit elke twee weken te herhalen, zul je merken dat de frequentie van het schoonmaken van je toilet vermindert.


Een handige tip is om de knoflook ’s avonds of ’s morgens in de toiletpot te plaatsen, zodat de reinigende eigenschappen gedurende de nacht kunnen werken.Leg ’s nachts een teentje knoflook in de wc-pot en spoel het de volgende ochtend door om overdag van nare geurtjes af te zijn.

Knoflook kan niet alleen voor het schoonmaken van de wc worden gebruikt, maar werkt ook heel effectief bij andere schoonmaakklusjes in huis.

Het is vooral handig in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of kelder, waar het schimmel en onaangename geuren kan elimineren.

Een extra netje knoflook meenemen bij je volgende supermarktbezoek is dus zeker de moeite waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven