Japanner gaat als hond door het leven: ‘Mensen zijn het gewoon niet gewend’

Feitjes voor vrouwen

Van kleins af aan had de Japanse Toco een bijzondere en unieke droom: hij wilde altijd al een hond zijn.

Om deze droom werkelijkheid te laten worden, heeft hij onlangs een kostuum van een bordercollie aangeschaft, dat maar liefst 12.480 dollar kostte.

Hij leeft zich uit door te blaffen en te kwispelen, hoewel hij bezorgd is over hoe zijn vrienden hierop zullen reageren.

Toco gaf in een interview met de Britse krant Mirror aan dat hij zijn zorgen deelt: “Ik praat er maar zelden over met mijn vrienden omdat ik bang ben dat ze me raar vinden.

Hij voelde zich erg gekwetst toen hij zijn familie en vrienden vertelde dat hij zich verder wilde ontwikkelen als een dier, en ze erg verbaasd reageerden. “Toen ik mijn familieleden en vrienden vertelde dat ik wil verdergaan als een dier, keken ze erg verbaasd en ik ben daar erg door gekwetst.”

Toco’s fascinatie om een huisdier te zijn, dateert uit zijn kindertijd. Hij reflecteert: “Ik vraag me af of het een verlangen is naar…”transformatie was.


Met de tijd heeft Toco verschillende vaardigheden ontwikkeld om meer op een hond te lijken. Deze omvatten het eten van nep hondenvoer en het nabootsen van het luie gedrag van een hond.


Soms gaat hij zelfs naar buiten voor een wandeling in zijn kostuum. Hij zegt: “Mensen kijken dan heel erg vreemd, maar dat vind ik niet erg. Ze zijn het gewoon niet gewend.”


Het kostuum, gecreëerd door Zeppet, is uniek in zijn soort.Het kostte het Japanse bedrijf 40 dagen om het werk aan de sculpturen en filmmodellen te voltooien, deels vanwege de voortdurende verzoeken van Toco om verbeteringen.

Nu het kostuum perfect past, voelt Toco zich volledig als een hond en vindt hij veel steun binnen een gemeenschap van mensen die zich ook als huisdieren voordoen. Toco zegt hierover:  “Dat doet me goed”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven