John van der Heuvel over ingrijpend verlies: ‘Verwerken doe je zoiets nooit’

Feitjes voor vrouwen

John van den Heuvel liet in een recente aflevering van “De Geknipte Gast” een verrassend kwetsbare kant van zichzelf zien.

Hij opende zich over een diepe persoonlijke tragedie die hem al decennia lang achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.

Dit verlies, nu ruim dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak over het moment van verlies metHij deelde een levendigheid alsof het pas geleden gebeurde:

“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet.” Hij vertelde over momenten waarop het verdriet hem onverwacht raakt, met name op dagen die hem doen denken aan Kirsten.

Het jaar volgend op deze tragedie was bijzonder zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht enige verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.


Van den Heuvel gaf toe dat hij eraan moest wennen, maar zei:  “Zo’n ervaring verwerk je nooit helemaal.” Hij benadrukte dat ondanks een groot verlies, het nog steeds mogelijk is om plezier in het leven te vinden.


De journalist zei: “Het is een proces van vallen en opstaan, maar je leert geleidelijk weer vooruit te kijken.”


“`html


“Er zijn momenten waarop de pijn weer net zo intens is als in het begin, bijvoorbeeld door een bepaald liedje of een specifieke herinnering.”


In dit openhartige interview wordt een andere kant van Van den Heuvel belicht, die doorgaans stoïcijns overkomt. Het benadrukt de persoonlijke worstelingen waarmee hij te maken heeft gehad.


“`

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven