Was jij je handdoeken en theedoeken samen? Volgens experts moet je dit vooral niet doen!

Feitjes voor vrouwen

Het lijkt misschien handig om je handdoeken en theedoeken samen in de wasmachine te stoppen, maar deskundigen adviseren dit niet te doen.

We leggen uit waarom apart wassen een betere keuze is. Een professional in schoonmaak, geciteerd door Better Homes and Gardens, adviseert om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.

Dit omvat handdoeken die in de keuken worden gebruikt, maar ook die voor je gezicht, lichaam en handen.

Bij het wassen van handdoeken en theedoeken klinkt dit advies misschien ongebruikelijk. Veel mensen stoppen immers alles tegelijk in de wasmachine, maar daar is een goede reden voor.

Volgens de schoonmaakexpert verhoogt het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen.

De vraag die hierbij rijst is: ‘Doodt het wasprogramma dan niet de bacteriën?’ Het antwoord hangt af van de was temperatuur en de hoeveelheid.


Document

Wassen met te koud water en onvoldoende wasmiddel kan resulteren in minder schone was dan verwacht.


Het is aanbevolen om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken kunnen het beste op negentig graden worden gewassen, terwijl voor theedoeken een temperatuur van veertig graden wordt aanbevolen.


Bovendien is het raadzaam om handdoeken uiterlijk na vier dagen gebruik te wassen voor optimale hygiëne.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven