Nooit geweten! Deze fout maken we allemaal tijdens het wassen

Feitjes voor vrouwen

Het lijkt misschien handig om je handdoeken en theedoeken samen in de wasmachine te gooien, maar volgens experts is dit geen goed idee.

We leggen uit waarom het apart wassen van deze items een beter idee is. Een schoonmaakprofessional, geciteerd door Better Homes and Gardens, adviseert om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.

Dit omvat handdoeken die in de keuken gebruikt worden, maar ook handdoeken voor je gezicht, lichaam en handen.

Misschien klinkt dit advies wat ongebruikelijk, en velen zullen alles tegelijk in de wasmachine doen, maar het heeft wel een goede reden.

De schoonmaakexpert benadrukt dat het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen verhoogt.

Dit roept de vraag op: ‘Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?’ Het antwoord hangt af van de was temperatuur en de hoeveelheid wasmiddel.

Om ervoor te zorgen dat de was effectief schoon wordt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je wast met voldoende wasmiddel en water dat niet te koud is.

Het wordt aanbevolen om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken moeten op negentig graden gewassen worden, terwijl voor theedoeken een temperatuur van veertig graden wordt geadviseerd.

Daarnaast is het verstandig om handdoeken uiterlijk na vier dagen gebruik te wassen voor optimale hygiëne.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven