Deze 5 voedingsmiddelen en drankjes drogen je lichaam uit! Wist jij dit?😮😱(3 minuten lezen)

Deze 5 voedingsmiddelen en drankjes drogen je lichaam uit! Wist jij dit?😮😱(3 minuten lezen)

7 augustus 2022 0 Door Feitjes Voor Vrouwen

Het is bekend dat drinken ontzettend belangrijk is, het advies is om iedere dag bijvoorbeeld minstens twee liter water te drinken. Vooral in de zomer is het ontzettend belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Wat velen niet weten is dat er bepaalde drankjes en voedingsmiddelen zijn die ons lichaam juist uitdrogen in plaats van hydrateren!

Deze 5 voedingsmiddelen en drankjes drogen je lichaam uit! Wist jij dit?😮😱

Vooral tijdens de zomermaanden is het ontzettend belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Een goede hydratatie heeft namelijk heel veel voordelen, je lichaamstemperatuur wordt op peil gehouden en het is goed voor de gewrichten. Voldoende water drinken is ook goed voor het humeur, doe je dit niet dan kunnen de gevolgen nog wel eens extreem zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de kans op een depressie met maar liefst 73 procent stijgt wanneer je minder dan twee glazen water drinkt per dag. Maar uitdroging kan nog meer vervelende gevolgen hebben, het heeft een negatieve invloed op je energielevel en hoofdpijn kan verergeren. Voor een goede hydratie zijn er ook andere drankjes of voedingsmiddelen die je kunt nemen, echter is het raadzaam om de volgende vijf producten niet te nemen. Hieronder laten we je de vijf producten zien die het lichaam stiekem kunnen uitdrogen.

1. (Fris)drank

De hele dag water drinken zien we niet allemaal zitten en dus pakken we maar al te graag af en toe een glas met ijskoude frisdrank. Dit is natuurlijk heerlijk als je echt dorst hebt maar al dat suiker is niet goed. Door het drinken van frisdrank gaat het hydratatieniveau aanzienlijk omlaag en krijgt je bloed bezoek van ontzettend veel suiker, uitdrogen is mogelijk. Sla het glas frisdrank over en ga voor een glas heerlijk bruisend water met bijvoorbeeld een schijfje citroen.

2. Suikervrije kauwgum

Om een frisse smaak te hebben, nemen we vaak kauwgum. Suikervrije kauwgum bevat zoetstoffen zoals Soritol, waardoor dit een stiekeme uitdroger is. De smaak van suiker wordt met Sorbitol nagebootst zonder je bloedsuikerspiegel te verhogen. Wanneer het lichaam te veel Sorbitol binnen krijgt, is het vragen om problemen. Teveel van dit goedje kan leiden tot uitdroging en gaat tevens vaak gepaard met diarree. Heb je last van een slechte adem en wil je een verfrissende smaak, sla de kauwgum dan over en kies hydraterend fruit zoals watermeloen of aardbeien.

3. Energiedrankjes

Het is vandaag de dag wel bekend dat energiedrankjes niet bepaald gezond zijn. Deze drankjes met cafeïne helpen het lichaam daarnaast ook niet om gehydrateerd te blijven. Mensen die veel energiedrankjes naar binnen werken, moeten waarschijnlijk ook vaker een bezoekje brengen aan het toilet. Dit geldt niet alleen voor deze drankjes, maar ook voor het drinken van veel koffie. Het lichaam verliest door het vele plassen veel vocht en daardoor kun je uitdrogen. Sla drankjes met cafeïne over, deze werken dus extreem dehydraterend.

4. Eiwitrijk dieet

Het lichaam heeft eiwitten nodig en dus hoeven we deze ook zeker niet te laten staan. Echter kan het lichaam uitdrogen wanneer het lichaam teveel eiwitten binnen krijgt. Het is raadzaam om dit dus met mate te eten! Schreeuwt je lichaam om veel eiwitten? Combineer het dan met komkommer, tomaat of sla.

5. Augurken

Vooral in de zomer is het heerlijk om augurken te eten, een zure snack op een zwoele zomeravond kan echt genieten zijn. Wat veel mensen niet weten is dat een pot augurken zowat in het zout zwemt en dit kan het lichaam dus uitdrogen. Ben je dol op augurken? Kies dan wat vaker of het liefst helemaal voor de zoete variant.