Lekker lui vanuit huis werken? Dit zijn de voordelen.

Lekker lui vanuit huis werken? Dit zijn de voordelen.

Ze zeggen altijd, je bent nooit te oud om te leren, en dat klopt! Buiten het feit dat het super leuk is om nieuwe dingen te leren is het ook nog eens goed voor de gezondheid. Je hoeft tegenwoordig niet meer de deur uit om een cursus of opleiding te volgen, tegenwoordig kan er heel veel vanuit huis. Hieronder vertellen we je de voordelen en hoe je een online cursus vindt.

Alles op jouw eigen tempo

Een online cursus is laagdrempelig, dit daar je alle lessen kunt bijwonen vanuit je eigen huis. Het scheelt ontzettend veel tijd en je hebt niet te maken met verplichte dagen dat je bijvoorbeeld aanwezig moet zijn op een school. Ook bij online cursussen krijg je persoonlijke begeleiding en aan het einde een certificaat.

Iets nieuws leren is goed voor het brein

Het is altijd goed om nieuwe dingen te leren, vooral op latere leeftijd. Ons brein functioneert door neuronen: dit zijn cellen die informatie aan elkaar doorgeven. Deze neuronen blijven zich vernieuwen gedurende ons leven, echter sterven sommige af en soms komen er weer nieuwe bij. De aanmaak van nieuwe neuronen wordt minder naarmate we ouder worden en daardoor zijn we op latere leeftijd vatbaarder voor breinziekten als dementie en Parkinson. Iets nieuws leren is dus heel gezond voor ons brein want onze hersenen leggen weer nieuwe verbindingen tussen neuronen. Het concentratievermogen en geheugen zal dan ook beter gaan worden.

Het is goed voor je sociale leven

Veel online cursussen hebben verzorgen ook bijeenkomsten en workshops die offline plaatsvinden. Hoe leuk is het om mensen te ontmoeten die dezelfde cursus als jou volgen, met elkaar kun je praten over de cursus en tips uitwisselen.

Je stapt uit je comfortzone

Het is altijd spannend om iets nieuws te doen, echter is het ondanks de spanning wel ontzettend goed voor de hersenen om af en toe eens uit je comfortzone te stappen. Door jezelf te ‘dwingen’ om af en toe uit je dagelijkse ritme te stappen, blijven ook je hersenen actief en blijf je openstaan voor nieuwe ervaringen. Het is belangrijk dat ons brein niet te lui wordt door vaste routines.

Een online cursus volgen is nuttig

Een online cursus volgen is natuurlijk leuk en leerzaam maar uiteraard is het eindresultaat ook van belang. Door de cursus heb je nieuwe dingen geleerd die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Voor velen is het eindcertificaat het opstapje naar een andere functie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven