Je dierbare foto’s opslaan in de cloud? Dit moet je weten.

Je dierbare foto’s opslaan in de cloud? Dit moet je weten.

Dankzij de cloud kunnen we oneindig veel documenten en foto’s online opslaan. Super handig en zou houdt je je eigen computer of telefoon tenminste opgeruimd. In dit artikel leggen we je uit wat de cloud exact is, waarom het verstandig is om er gebruik van te maken en hoe het werkt!

Bestanden zijn altijd veilig omdat ze op het internet staan opgeslagen

Er zitten ontzettend veel voordelen aan de cloud, dit vooral dankzij de zekerheid die de software biedt. Doordat we alles online kunnen opslaan houden we onze eigen apparaat schoon en verlengen we de levensduur. Mocht je computer of laptop het ooit begeven dan hoef je niet bang te zijn dat je al je foto’s kwijt bent, dit daar alles keurig opgeslagen staat in de cloud en dus niet op bijvoorbeeld de harde schijf van je computer. Bij een brand of inbraak zijn al jouw bestanden dus ook veilig, kortom een prettige gedachte mocht er ooit iets fout gaan.

Bestanden zijn op elk apparaat met werkend internet te openen

Een ander groot voordeel is de flexibiliteit, dit daar je je bestanden op ieder apparaat dat over internet beschikt kunt openen. Waar je ook bent je hebt altijd maar dan ook altijd toegang tot al jouw eigen bestanden.

Back-up van al je bestanden

Het is ontzettend belangrijk om altijd een back-up te maken van al je bestanden. Een back-up is niets meer dan een kopie van je bestanden op een andere plek, in dit geval op het internet.

Meerdere apparaten met elkaar synchroniseren

Dankzij de cloud is het ook mogelijk om meerdere apparaten met elkaar te synchroniseren. Dit houdt in dat al je elektronische apparaten met elkaar in verbinding staan en automatisch updaten.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven