Lekker creatief met chocolademelk: De lekkerste warme chocomelk variaties.

Lekker creatief met chocolademelk: De lekkerste warme chocomelk variaties.

In Nederland zijn we dol op chocolademelk en vooral tijdens de koude wintermaanden drinken we het het liefst warm. Een grote toef slagroom op de chocolademelk is helemaal optimaal genieten, echter zijn er nog veel meer heerlijke chocolademelk variaties voor op een gure dag. Hieronder hebben we een aantal simpele maar overheerlijke tips die de chocolademelk nog lekkerder maken.

Scheutje sterke drank

Chocolademelk kun je uitstekend combineren met een scheutje sterke drank. Het mooie aan deze variatie is dat vrijwel alle soorten likeur goed te combineren zijn, Tia Maria, rum, hazelnootlikeur, Baileys, Cointreau, kortom alles is mogelijk.

Pittig kopje chocomelk

Af en toe pittig eten is gezond voor de mens, dit daar het goed is voor de stoelgang, het verlagen van de bloeddruk, het tegengaan van ontstekingen en hoofdpijn. Geniet daarom eens van een pittig kopje warme chocolademelk en voeg een snufje chilipoeder met kaneel toe. Deze variatie is een echte aanrader voor mensen die dus van pittig houden!

Choco-karamel

Ben je echte een zoetekauw dan is de choco-karamel een echte aanrader! Vul een beker met chocolademelk en verwarm deze goed. Zodra de chocomelk goed warm is gooi je er een toffee met karamelsmaak in en laat je deze oplossen. Mocht je nou geen toffee in huis hebben dan kun je ook gebruik maken van een scheutje karamelsiroop.

Voor je kleinkinderen: een chococcino

Vooral kleine kinderen willen graag datgene doen wat de ouders of grootouders ook doen. Laat de kinderen gezellig onderdeel zijn van een koffiemomentje door een chococcino te maken. Giet over de warme chocolademelk een flinke laag geschuimde melk en de kinderkoffie is klaar!

Hot choco met kokosmelk

Warme choco kun je maken met gewone melk maar je kunt ook kokosmelk gebruiken. Kokosmelk heeft wat weg van de heerlijke bounty chocolade! Om er helemaal een bounty-choco van te maken doe je er nog een flinke toef slagroom op met geraspte kokos!

karamel-zeezout chocolademelk

De meest populaire chocoladereep ter wereld is toch wel de karamel-zeezout chocolade reep van Tony Chocolonely’s. Verras je visite eens met een heerlijke kop karamel-zeezout choco! Voor 4 personen gebruik je 200 ml volle melk en 75 gram karamel zeezout chocolade. Verwarm de melk in een steelpannetje en hak ondertussen de chocolade in kleine stukjes. Voeg de stukjes choco al roerend toe en blijf roeren tot de chocolade helemaal is opgelost. Uiteraard maak je deze variatie af met een flinke toef slagroom.

Chocolademelk met speculaas

Deze variatie kan natuurlijk het hele jaar maar is vooral leuk om te presenteren als die goede oude lieve Sint in ons landje is. Maak daarom je (klein)kinderen blij met een warme kop choco met slagroom met verkruimelde speculaasjes.

Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven