Gezin let op de centjes en kopen geen toiletpapier meer: ‘Verschillende redenen’

Feitjes voor vrouwen

De uitdagingen en kosten van het managen van een huishouden zijn aanzienlijk, vooral wanneer ouders rekening moeten houden met de behoeften van het hele gezin en tegelijkertijd de financiën in balans moeten houden.


Soms kunnen onverwachte kosten een extra last vormen, en met de huidige inflatie is het vinden van manieren om geld te besparen belangrijker dan ooit. Een moeder heeft een onconventionele manier gevonden om te besparen op toiletpapier.

Vreemde nieuwe trend: De reden waarom heel veel mensen een wc rol in hun koelkast plaatsen!

Amber Allen en haar echtgenoot Joseph, ouders van drie kinderen, hebben besloten om helemaal te stoppen met het gebruik van toiletpapier.

Dit verrassende besluit namen zij drie jaar geleden. Amber legt de beweegredenen achter deze keuze uit: “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer.”

Om verschillende redenen hebben we besloten om te veranderen. Allereerst hadden we een schuld van 70.000 dollar en moesten dus bezuinigen.

Ik ben minder gaan winkelen, goedkoper gaan eten, maar nog steeds gezond en toen kreeg ik een ingeving. Wc-papier kopen is als ons geld door de wc gooien.

Ik deelde mijn gedachten.

Met Joseph spraken we af om het niet meer te kopen en in plaats daarvan een doekje te gebruiken.


Amber benadrukt dat deze aanpak hen aanzienlijke besparingen heeft opgeleverd. “In 3 jaar hebben we tussen 1.200 en 2.100 dollar bespaard.”


Ik moet echter bekennen dat we nog steeds wat rollen kopen voor gasten. Ook hadden we overwogen om onder vrienden het promoten van ‘neem je rol mee naar ons huis’ aan te moedigen, maar dat leek ons onbeleefd.


Amber en Joseph zijn van plan om deze methode van het gebruik van doeken en deze regelmatig te wassen, nog een tijdje voort te zetten, hoewel het niet altijd prettig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven