Aanrader: Deze boeken zijn heerlijk om te lezen voor bij de open haard.

Aanrader: Deze boeken zijn heerlijk om te lezen voor bij de open haard.

In de winter is het heerlijk om met een goed boek heerlijk voor de haard of kachel te zitten. Een kleedje over de benen en een beker warme chocomelk, en genieten maar. Hieronder hebben we een aantal boeken die heerlijk zijn om te lezen tijdens de koude wintermaanden.

Winter in Schotland – Sarah Morgan

Het boek Winter in Schotland neemt je mee naar het prachtige Schotland, het land met een rijke historie en een prachtige natuur. Al meerdere keren is Schotland uitgeroepen tot het mooiste land van de wereld. Plof lekker neer op de bank, zet de kachel aan en waan je in Schotland.

Winternacht – Suzanne Vermeer

We kunnen eigenlijk wel zeggen dat alle boeken van Suzanne Vermeer garant staan voor uren leesplezier. Haar boeken doen het vooral goed bij mensen die op vakantie gaan. Haar boeken hebben het thema vakantiebestemming en zijn allemaal ontzettend spannend.

Winterwereld – Linda van Rijn

Lara van Dam verheugt zich in het boek Winterwereld enorm op het jaarlijkse vriendenweekend. In de Brabantse bossen hebben de vrienden een heerlijk huisje gehuurd. Laura doet al snel een verschrikkelijke ontdekking en verlaat het huis verdrietig en boos. Haar vrienden maken zich zorgen als Laura na een aantal uren nog niet terug is en dus besluiten ze haar te gaan zoeken. Het begin van een nachtmerrie….

De winter voorbij – Isabel Allende

Het verhaal speelt zich af in New York. The Big Apple wordt geteisterd door een verschrikkelijke sneeuwstorm. Drie mensen kruisen elkaar per toeval en voor ze het door hebben raken ze verzeild in een bizarre situatie. Ze stuitten op een auto met een lijk en een pistool. Ze weten niet wat er gebeurd is maar zijn het wel over eens dat ze er zo snel mogelijk van af moeten. Tijdens de tocht leert het drietal elkaar beter kennen en vallen alle puzzelstukjes op hun plek.

Winter Chalet – Linda van Rijn

Het boek ‘Winter Chalet’ is een spannend verhaal met een verrassend einde. Vier vriendinnen besluiten naar het Oostenrijkse skioord Kirchberg af te reizen voor een skivakantie, echter komt er al snel een einde aan het plezier. Een van hen wordt vermoord en de dader moet in de buurt zijn. Een onderzoek wordt gestart en de politie ontdekt dat sommige personen wel heel graag de verdenking van zich af willen schuiven. Is er hier sprake van een complot?

De laatste winter – Femke Roobol

Het boek ‘De laatste winter’ neemt je terug naar de winter van 1944. De jonge Anna Verbeek vecht samen met haar moeder en zusje tegen de honger. De zorgen zijn groot daar het voedsel en de brandstof schaars is vanwege de oorlog. Het gezin maakt zich ook zorgen om broer Maarten die bij de razzia in Putten is opgepakt en weggevoerd. Eenmaal na de bevrijding ontmoet Anna een jongen die het concentratiekamp Neuengamme heeft overleefd en als twee druppels water op haar broer Maarten lijkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven