Lennie wil in 2024 de missverkiezing winnen: mannen beschouwen mij helemaal niet als vrouw

Feitjes voor vrouwen

In navolging van Nederland gaat nu ook de 25-jarige Lennie Blockmans, afkomstig uit Antwerpen, proberen om een missverkiezing te winnen.

Lennie zal mee gaan doen aan de missverkiezing van 2024 en wil dan ook proberen om uiteindelijk Miss België te worden.

De 25-jarige ging in gesprek met Het Laatste nieuws en vertelt over zichzelf: ”Op jonge leeftijd droomde ik van kroontjes en jurken, maar voor een klein jongetje was die wereld veraf.

Onbereikbaar, zelfs. Met mijn deelname wil ik anderen inspireren. Ik wil de verandering zijn die ik zelf wil zien.”

”Op school kreeg ik enkel te horen hoe mannen en vrouwen kinderen moeten maken. Daar had ik niets aan. Dan moet ik het zelf maar veranderen, vind ik.”

De transitie is alles behalve makkelijk en Blockmans noemt haar transitie dan ook ‘de zwaarste horde in haar leven’.

”Het was bevrijdend maar ook beangstigend. Je gedachten malen continu. Jezelf laten bewerken in een gezond lichaam. Dat is toch niet nodig?”

”Maar daarna besef je meteen: Onzin! Het is heel hard nodig. Na elke ingreep voelde ik euforie. Dat was de beste bevestiging die ik kon krijgen.”

“Als kind was ik heel vrij in mijn expressie. Ik was flamboyant, verfijnd, zonder me daar vragen bij te stellen.”

”Op die leeftijd sta je niet stil bij rollenpatronen en gender. Maar al snel bleek dat ik op jongens viel. Ik nam toen tot een duidelijke conclusie: ik was gay. Maar dat voelde niet correct. Er was meer, het was niet voldoende.

Op 17 jarige leeftijd zag Lennie een interview van Caitlyn Jenner die uit de kast komt. ”Toen begon ik na te denken en enkele maanden later heb ik de beslissing genomen.”

Na deze beslissing werd haar vriendengroep alsmaar kleiner. Haar moeder was haar grote steun en toeverlaat maar is drie jaar geleden heengegaan.

”Ik weet nu wie ik ben, maar ik merk dat ik voor sommige mensen nooit volwaardig zal zijn. Ook bij het daten: veel mannen beschouwen mij helemaal niet als vrouw.”

Ze zou volop over de verkiezing kunnen praten waar ze aan zal mee gaan doen, echter heeft Lennie het vooral over haar transitie en de manier waarop velen haar behandelen.

”Als trans persoon heb je doelwit op je voorhoofd staan. Elke dag krijg ik wel een woord of een blik. Als ik dat niet meer wil, kan ik beter binnenblijven.”

Het Laatste Nieuws vraagt Lennie waarom ze zoveel over haar transitie praat. Waarom blijft ze niet gewoon onder de radar als een trans vrouw.

”Dat noemen we de stealth methode, maar zo ben ik niet. Ik maak er een punt van om vrij snel te zeggen wat de situatie is. Trans is niet wie ik ben, het definieert me niet helemaal.”

”Maar het is wel wat ik ben. Ik heb een verleden als jongen, punt. Dat heeft invloed, en ik begrijp dat best, maar het sluit tegelijk veel deuren. Nu goed, dan moet niemand zich om de tuin geleid voelen.”

Over de auteur

Scroll naar boven