Bespaar je zelf een hoop gedoe: Tips om je auto een hoop ellende te besparen tijdens de vorst!

Feitjes voor vrouwen

Als de temperatuur daalt en het kouder wordt, is het belangrijk om enkele tips in gedachten te houden, vooral voor je auto.


Hier zijn wat praktische en eenvoudige adviezen om je auto goed te verzorgen tijdens de koude dagen.


Een slimme parkeerstrategie kan het verschil maken. Probeer je auto dicht bij een muur te parkeren. Waarom?


Om de kans op bevroren ruiten te verminderen, kan je gebruikmaken van de stralingswarmte van een muur. Een andere handige optie is om je auto in een smalle steeg of onder een boom te parkeren, aangezien dit hetzelfde effect heeft.


Deze strategie kan tijd besparen bij het krabben van de ruiten. Bovendien is de kans om te moeten krabben kleiner wanneer het bewolkt is. Aan de andere kant, bij een heldere sterrenhemel is de kans groter dat je moet krabben.


Een andere belangrijke tip is om je auto altijd in de eerste versnelling te parkeren.

Wanneer er nachtvorst wordt voorspeld, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Het lijkt misschien vreemd, maar dit helpt bevriezing van de handrem te voorkomen. Mocht de handrem toch bevroren zijn, laat dan de auto een kwartier stationair draaien om hem te ontdooien.

Tenslotte, vergeet niet om je ruitenwissers omhoog te zetten voordat je uitstapt. Dit voorkomt dat ze aan je voorruit vastvriezen.

Als je dit vergeet en ze de volgende dag vastgevroren zijn,Leg een plastic zakje met warm water op de ruitenwissers om ze snel te ontdooien, zodat je veilig de weg op kunt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven