Artsen staan voor een raadsel: Meisje moet duizenden keren per dag niezen!

Feitjes voor vrouwen

De kriebel in je neus, prikkelingen, en dan die vervelende nies. Voor velen van ons is het vast heel herkenbaar om meerdere keren te moeten niezen, het is helemaal vervelend.

Arme Katelyn Thornley merkt dat ze genadeloos naar een zakdoekje reikt, omdat ze simpelweg niet kan stoppen met niezen.

Katelyn zegt dat de bizarre medische toestand verrassend pijnlijk is, omdat haar lichaam zich voortdurend schrap zet voor de volgende windvlaag die uit haar neusgaten vliegt –Ze bleef zelfs de hele nacht door niezen.

Toen ze op 12-jarige leeftijd een klarinetles verliet op haar school in Texas, VS, begon ze plotseling te niezen. Ze legde uit hoe dit “eigenlijk als kleine sprongetjes begon”.

In eerste instantie dacht Katelyn dat het een allergische reactie zou kunnen zijn of dat haar neus gewoon ergens door geïrriteerd was, en dat het snel zou stoppen. Maar dat gebeurde nooit.

“`html

Er werd beweerd dat het vreemde probleem alleen maar erger werd, waarbij ze tot 20 keer per minuut moest niezen – wat neerkwam op maar liefst 12.000 keer per dag.

“Het waren maar een paar keer niezen hier en daar, maar tegen de tijd dat ik naar bed ging, had ik die nacht dertig keer geniesd.”

In de daaropvolgende weken begonnen haar niesbuien wel vijftien
“`Katelyn kon nauwelijks een zin afmaken, omdat haar niesaanvallen soms wel minutenlang konden duren. Ze stopte uiteindelijk met school en klarinet spelen in de band vanwege deze bizarre toestand.

Haar moeder, Erika Hodges, vertelde: ‘Ze kan niet normaal naar school gaan of iets doen. Ze kan niet goed eten en moet nippen. Drinken lukt ook niet. Het heeft alles beïnvloed.”

Houston’s Texas Children’s Hospital artsen hebben een poging gedaan om het mysterie van het ongewone niesgedrag te ontrafelen, maar waren behoorlijk perplex door de unieke zaak.

Dr. Mered Parnes heeft zijn vermoedens gedeeld en zei: “Ze had een soort vreemd gevoel dat ze in haar neus beschreef en dat stukje van haar geschiedenis komt heel vaak voor bij tics.”


Toen Katelyn’s verhaal in september 2015 openbaar werd, had ze al zes artsen gezien. Allemaal hadden ze allergieën en de aanwezigheid van een virus uitgesloten, wat hen met stomheid geslagen had.


Steeds meer maakten haar ouders zich zorgen over het meedogenloze niezen van hun dochter en de mysterieuze oorzaak daarvan.

Travis, de vader van het meisje, herinnerde zich een tijd waarin Katelyn een niesbui had die 45 minuten achter elkaar duurde.

De langste niesbui volgens het Guinness World Records duurde 976 dagen, wat een enorme paniek veroorzaakte in het gezin waar het plaatsvond.

Travis zei: “Ze schreeuwde een paar keer van de pijn en het enige wat ik kan doen is haar stevig vasthouden en wachten tot ze gaat slapen.”

Het is moeilijk om naar te kijken. Alles waar je met haar over praat, irriteert.

Terwijl ze het piekeren en voortdurend niezen zagen, zeiden ze, “hier.”

Ondanks dit, behielden Travis en Erika nog steeds hoop dat iemand naar voren zou komen en antwoorden zou geven over de toestand van Katelyn.

Alleen wanneer ze eindelijk in slaap viel, kreeg de tiener een beetje rust van het niezen – en om het niezen weg te houden, moet ze Benadryl nemen en naar The Beatles luisteren.


“Ik wou dat ik even mijn lichaam kon verlaten om mezelf te zien slapen,” zei de jongere, ““Omdat ik zelfs in mijn dromen nies.”


Hoewel er acht jaar zijn verstreken, is er geen officiële update over Katelyns niesgewoonte. Laten we hopen dat ze niet langer zakdoekjes in bulk hoeft te kopen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven